1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Fusion keuken
  5. Loempia
  6. Loempia met appel, rozijnen en peperkoek met kaneelroom

Loempia met appel, rozijnen en peperkoek met kaneelroom

Door: marcdepester

  • Fusion, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2008

Ingrediënten 4 personen


- 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg)
- 4 appels (jonagold)
- 2 eetlepels rozijnen
- Honing
- 4 sneetjes peperkoek
- Klontje boter
- 5 l room
- 5 eetlepels suiker
- 2 eetlepels kaneel poeder



De kleinsten.zijn er gek van.....!
Ook de volwassenen hebben geen weerstand !!!!!!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Schil de appel en snij hem in brunoise (kleine blokjes).
- Snij ook de peperkoek in brunoise (probeer ze in even grote blokjes te snijden al de
appelblokjes).

Bereidingswijze

- Bak de appel- en peperkoekblokjes aan in een klontje boter, strooi er ook de rozijnen over en 2 eetlepels suiker.
-Bak de appeltjes mooi bruin en gaar.
- Leg de loempia vellen open en bestrijk de randen van de vellen met honing.
-Hierdoor kunnen we de loempia's mooi dichtplooien.
- Vul nu de vellen met enkele lepels van onze appel mix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
- Leg de loempia's op een boterpapier in de oven en bak hem krokant op 180 graden.
- Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.

Serveertip

- Dresseer de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.

Bron

Jeroen



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top