1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Amandeltaart

Amandeltaart

Door: fruittaartje

  • Spaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2008

Ingrediënten 4 personen


4 eieren, 200 gram fijne suiker, 200 gram gemalen amandelen, 1 tl kaneelpoeder, schil van 1 citroen (hoeft niet) geraspt, boter, bloem om te bestrooien, 50 gram poedersuiker.


Verder heb je nodig


Bakvorm , rechthoekig

Amandeltaart
Amandeltaart

Simpel en heerlijk ! tip : laat de kindjes helpen , die vinden het heel leuk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 150 °.

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren, suiker, citroenschil en kaneel tot een lobbige massa. Roer er de amandelen voorzichtig doorheen. Vet een bakvorm goed in met de boter en bestrooi met de bloem. Giet het mengsel in de vorm en bak het geheel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Bestrooi na het afkoelen met poedersuiker.
Geef je een tapasfeestje dan verdeel je het gebak in kleine vierkantje blokjes en kan je er ook een prikker insteken.

Bron

Internet via google : tapas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fruittaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top