1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. gestoofde gekruide lamasschenkel

gestoofde gekruide lamasschenkel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2008

Ingrediënten 4 personen


4 lamsschenkels
zeezout en zwarte peper uit de malen
1 theelepel korianderzaad
1 klein gedrogd rood pepertje(of 2 eetlepels verse gehakte rode peper)1 el verse rozemarijn
1 tl gedroogde marjolein of oregano
1 el bloem
1 el olijfolie
1 teen knoflook fijngehakt
1 grote wortel, in vieren en in dunne plakjes
6 stengels bleekselderij, in lengte in vieren en dan in dunne plakjes gesneden
2 middelgrote/grote uien in vieren gedeeld en fijngehakt
2 el balsamicoazijn
1 3/4 dl droge witte wjin
6 ansjovisjes
2 blikken van 400 gr pruimtomaten
1 handvol verse basilicum,marjolein of bladpeterselie, grof gehakt.



Dit is een van de goedkoopste en makkelijkste delen van het lam. als de schenkels op deze manier gestoofd worden, wordt de saus zeer smakelijk en valt het vlees gewoon van het bot. . geef er aardappelpurre , polenta , couscous of rijst bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi het lamsvlees met zeezout en peper.wrijf de korianderzaden en de gedroogde chilipeper fijn en meng er de gehakte rozemarijn en gedroogde marjolein door.rol het vlees door dit mengsel en druk het goed aan.
bestuif met bloem.
verhit de braadpan met dikke bodem, schenk er de olie bij en bak het vlees aan alle kanten bruin
neem het uit de pan. de de knoflook , de wortel ,de selderij de uien en een snufje zout in de pan en laat de groenten zweten tot ze zacht zijn.
giet er de balsamicoazijn bij en laat die inkoken tot een stroopje. giet er de witte wijn bij en laat alles 2 minuutjes zachtjes sudderen.
doe er de ansjovisjes bij en vervolgens de tomaten uit blik in hun geheel.
schud de pan even en leg het lamsvlees erin terug.
breng alles aan de kook, leg een deksel op de pan en zet hem in de oven met een temperatuur van 180 graden (gasoven stand 5). neem na 1 1/2 uur hetdeksel van de pan en laat de pan dan nog een half uur in de oven staan. schep eventueel vet af of proef of er nog zout en peper bij moet. roer en tenslotte een handvol grof gehakte rozemarijn,marjolein of bladpeterselie door.

Serveertip

Kan ook met rundvlees
serveren met aardappelpuree, polenta, couscous of rijst
lwkker wijntje

Bron

Jamie oliver the naked chef



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top