Australische worteltaart

  • Australisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2008

Een wortel gebruiken in een dessert. Nederlanders zijn daar niet echt bekend mee. Australiërs daarentegen wel. Dit recept is voor een worteltaart die je daar overal wel kan krijgen. Australiërs zijn namelijk gek van worteltaart of zoals ze zelf zo mooi zeggen: piece-a-carrot pie, mate?

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
ALGEMEEN:

1 kopje olijfolie
1 kopje bruine suiker
3 eieren: opgeklopt
anderhalf kopje zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda (sodium bicarbonate)
2 theelepels kaneelpoeder
4 geraspte wortels
1 kopje gehakte walnoten


VOOR HET GLAZUUR:

250 gram roomkaas (kamertemperatuur)
1 kopje poedersuiker
1 theelepel vanille essence / aroma


geschaafde amandelen (evt. voor versiering)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Gebruik een ronde bakvorm van ca. 20cm doorsnede; vet deze in en bekleed met bakpapier.

Bereidingswijze

Mix de olie, de bruine suiker en de eieren.
Meng het bakmeel, baking soda en kaneelpoeder, en zeef dit over het oliemengsel heen. Meng het voorzichtig door elkaar.
Voeg de geraspte wortel en walnoten toe en meng alles goed.

Verdeel het mengsel over de taartvorm, en bak de taart 45-50 minuten in de oven.

Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer deze dan om op een ovenrooster.

Voor het glazuur meng je alle ingrediënten met een elektrische mixer en smeer dit mengsel uit over de taart.

Bron

AUSTRALIË

Serveertip

Eventueel versieren met geschaafde amandelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten