Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Struisvogelbiefstuk met lekkere chutney en rode wijnjus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 struisvogelbiefstukken
250g gedroogde vijgen (wellen)
1 ui
1 appel
200ml rode wijn
100ml water
50g boter
1 eetlepel witte wijnazijn
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit in een pan de helft van de boter. Fruit de gesnipperde ui en voeg de in blokjes gesneden appel toe (ca. 1 minuut meebakken).

Voeg de vijgen (in stukjes gesneden), witte wijnazijn en 100ml water toe en het geheel ca. 10-15min laten koken. Breng daarna de chutney op smaak met peper en zout.

Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met peper. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de biefstukjes in 4-6min bruin (en van binnen rose). Haal de struisvogelbiefstuk uit de pan laat het in aluminiumfolie rusten.

Schenk de rode wijn bij het bakvet en laat het inkoken.

Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met zout en serveer met de chutney en rode wijnjus.

Bron

Albert Heijn

Serveertip

Serveer met gebakken aardappeltjes en groenten uit de oven (ovenschaal vullen met courgette, ui, kastanjechampignons, paprika en ca. 20min op 180grad)

Wijn: Cabernet Sauvignon

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sampts avatar
sampts

Doorsturen

Home Recepten