Scallopine al limone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-03-2008
  • Scallopine al limone

    Scallopine al limone

    Scallopine al limone

Kalfsoesters met citroensaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kalfsoesters (4); Het sap en de rasp van 1 citroen, 1 citroen voor garnering; Witte wijn; bloem; olijfolie; boter; kappertjes.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 197,00 kcal
Koolhydraten 3,13 g
Eiwitten 23,62 g
Vetten 7,60 g
Benodigdheden
Vleeshamer; plasticfolie; (citroen)rasp;

Voorbereiding

Sla met de platte kant van een vleeshamer tussen plasticfolie de kalfsoesters iets platter. Haal ze door de bloem, schud overtollig bloem af.

Rasp de citroen en pers het sap van de citroen uit.

Bereidingswijze

Verhit olie en boter in de pan en bak de kalfsoesters aan biede kanten snel bruin (ze mogen iets roze zijn).

Haal het vlees uit de pan en blus de pan met een scheutje witte wijn. Voeg de boter, de citroenrasp en het citroensap toe en kook de saus snel in. Voeg een eetlepel kappertjes toe aan de saus. Voeg vlak voor het serveren het vlees nog even toe om op te warmen en serveer met de limoensaus

Serveertip

Ganeer met citroenpartjes. Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten