1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Scallopine al limone

Scallopine al limone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-03-2008

Ingrediënten 4 personen


Kalfsoesters (4); Het sap en de rasp van 1 citroen, 1 citroen voor garnering; Witte wijn; bloem; olijfolie; boter; kappertjes.


Verder heb je nodig


Vleeshamer; plasticfolie; (citroen)rasp;


Scallopine al limone
Scallopine al limone

Kalfsoesters met citroensaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sla met de platte kant van een vleeshamer tussen plasticfolie de kalfsoesters iets platter. Haal ze door de bloem, schud overtollig bloem af.

Rasp de citroen en pers het sap van de citroen uit.

Bereidingswijze

Verhit olie en boter in de pan en bak de kalfsoesters aan biede kanten snel bruin (ze mogen iets roze zijn).

Haal het vlees uit de pan en blus de pan met een scheutje witte wijn. Voeg de boter, de citroenrasp en het citroensap toe en kook de saus snel in. Voeg een eetlepel kappertjes toe aan de saus. Voeg vlak voor het serveren het vlees nog even toe om op te warmen en serveer met de limoensaus

Serveertip

Ganeer met citroenpartjes. Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes en een groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjeerdvanginkel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjeerdvanginkel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top