Zuurkoolstamppot Met Perzik En Brie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-04-1999
Laagjes zuurkool met daartussen casselerrib, brie en perziken.
Ook lekker met rozijnen en ananasringen.
Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappelen in stukjes, 500 gr. (wijn)zuurkool, zout, peper, 1 groot blik perziken, 200 gr. roombrie, boter voor invetten, 300 gr. dikgesneden casselererib (vleeswaar)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 472,07 kcal |
Koolhydraten | 56,88 g |
Eiwitten | 15,91 g |
Vetten | 17,52 g |
Benodigdheden
pureestamperovenschotel
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175c.
Bereidingswijze
Kook de aardapppelen gaar en giet ze af. Kook intussen in een pan de zuurkool in eigen vocht in 10 minuten gaar en giet af. Voeg de zuurkool toe aan de aardappelen. Stamp fijn en maak op smaak met peper en zout.
Laat in een vergiet de perziken uitlekken en snijd ze in schijfjes. Snijd de brie in plakken. Vet de ovenschotel in met boter. Schep de helft van de stamppot erin. verdeel hierover de casselerrib en de perzikschijfjes. Schep de rest van de stamppot erop en bedek met de plakjes brie. Laat de schotel in het midden van de oven in 3o minuten gaar worden.
Laatste reacties
Het aantal sterren kan ik nog niet geven maar ik heb hem uitgeprint en ik ga hem zeker een keer maken . Ik laat het je nog weten. Bedankt,groetjes mignon
Lekker, voedzaam. Heerlijk, die romige brie bovenop!