Zuurkoolstamppot Met Perzik En Brie

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-1999

Laagjes zuurkool met daartussen casselerrib, brie en perziken.
Ook lekker met rozijnen en ananasringen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappelen in stukjes, 500 gr. (wijn)zuurkool, zout, peper, 1 groot blik perziken, 200 gr. roombrie, boter voor invetten, 300 gr. dikgesneden casselererib (vleeswaar)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 472,07 kcal
Koolhydraten 56,88 g
Eiwitten 15,91 g
Vetten 17,52 g
Benodigdheden
pureestamper
ovenschotel

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175c.

Bereidingswijze

Kook de aardapppelen gaar en giet ze af. Kook intussen in een pan de zuurkool in eigen vocht in 10 minuten gaar en giet af. Voeg de zuurkool toe aan de aardappelen. Stamp fijn en maak op smaak met peper en zout.
Laat in een vergiet de perziken uitlekken en snijd ze in schijfjes. Snijd de brie in plakken. Vet de ovenschotel in met boter. Schep de helft van de stamppot erin. verdeel hierover de casselerrib en de perzikschijfjes. Schep de rest van de stamppot erop en bedek met de plakjes brie. Laat de schotel in het midden van de oven in 3o minuten gaar worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mignon_a avatar
mignon_a 09-11-2001

Het aantal sterren kan ik nog niet geven maar ik heb hem uitgeprint en ik ga hem zeker een keer maken . Ik laat het je nog weten. Bedankt,groetjes mignon

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 01-07-1999

Lekker, voedzaam. Heerlijk, die romige brie bovenop!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten