chocolade eieren met choco mousse

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • chocolade eieren met choco mousse

    Chocolade eieren met choco mousse

    Chocolade eieren met choco mousse

Deel dit recept

Ingrediënten
4 holle paaseieren
200 g fondant chocolade
5 eiwitten
2 eidooiers
2 dl room
3 theelepels poedersuiker
1 theelepel rum
boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade au bain-marie met het klontje boter en 2 el room. Klop de eidooiers op met de suiker en de rum. Klop de eiwitten stijf. Klop de rest van de room lobbig.
2. Meng de gesmolten chocolade met het eimengsel en spatel er vervolgens de room onder. Doe er tenslotte voorzichtig het eiwit bij.
3. Breek de paaseieren in twee op de naad en vul ze met de chocolademousse. Zet koel weg. Werk af met wat kleine suikereitjes.
Tip: U kunt de mousse ook versieren met extra slagroom, geroosterde amandelschilfers of frambozen. En bent u héél handig? Probeer dan een kopje van de eitjes te slaan (zoals bij een zachtgekookt eitje) en ze zo te vullen. Serveer ze in eierdopjes.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

season25 avatar
season25

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten