1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Hartige Scones.

Hartige Scones.

Door: ikkes

  • Engels, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-1999

Ingrediënten 8 personen


250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel(s) bakpoeder
50 gram margarine
120 mililiter karnemelk
1 stuk(s) uien
75 gram bacon
OF
75 gram ham
40 gram kaas (belegen)
1 stuk(s) eieren



Afternoon tea.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de bacon in kleine stukjes.
- Bak de bacon en schep ze uit de pan.
- Snijd de ui in kleine stukjes, bak deze in het vet van de bacon tot ze glazig worden.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Doe het bakmeel samen met het bakpoeder in een kom.
- Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is.
- Voeg de margarine bij het zelfrijzend bakmeel en maak hier met twee messen kleine kruimels van.
- Voeg hieraan de bacon, kaas en ui toe.
- Meng dit voorzichtig door elkaar.
- Roer er 125 ml karnemelk doorheen.
- Strooi wat bloem op het aanrecht.
- Leg het deeg op het aanrecht, vouw het op en kneed het heel even zodat het een egale massa wordt.
- Als het te droog is, kuiltje maken in het midden van het deeg en iets karnemelk toevoegen.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte en steek er rondjes uit.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bak in een voorverwarmde oven op 225 C in ongeveer 12 minuten.
- TIP: vervang de bacon eens door ham.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top