Griekse Hapjes (Mezes).

  • Grieks, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-1999
  • Griekse Hapjes (Mezes).

    Griekse Hapjes (Mezes).

    Griekse Hapjes (Mezes).

Heel feestelijk: een bordje vol met hapjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 stuk(s) dolma's
2 eetlepel(s) citroensap
1 stuk(s) tomaten (vlees)
60 gram kaas feta
2 blaadje(s) sla (frisee)
1 stuk(s) citroenen
2 eetlepel(s) auberginemix met kruiden
2 eetlepel(s) olijven
2 stuk(s) pistoletjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snijd de citroen in partjes.
- Laat de dolma's uitlekken en laat ze in weinig water met 1 el citroensap lauwwarm worden.
- Snijd de tomaat in partjes en de feta in plakjes.
- Leg de sla op 2 bordjes en verdeel de dolma's, de partjes citroen, de partjes tomaat, de feta, de auberginemix (peloponese) en de olijven erover.
- Maal wat peper over de tomaat.
- Serveren met de in plakjes gesneden pistolets.

Serveertip

- WIJNTIP: een ijskoude Retsina, die typische Griekse harswijn smaakt goed bij de hartige, kruidige hapjes.
- Andere witte wijnen doen het ook prima, als ze maar droog zijn.
- Probeer eens een Entre Deux Mers of een Vinho Verde uit portugal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten