1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Australische keuken
  5. spicy carrot & lemon myrtle soup with coconut foam.

spicy carrot & lemon myrtle soup with coconut foam.

  • Australisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2008

Ingrediënten 4 personen


1 lp olie
2-3 teentjes knoflook
2-3 kleine rode pepertjes
2 cm gemberwortel
1 fijngehakte uitje
500 gr geraspte wortels
1,25 l kippenbouillon
200 gr zoete aardappel in stukjes
1 lp geraspte sinaasappelschil
6 citroenbladjes
1 thl peperkorrels
20 gr gedroogde garnalen(vers)
2 lp palm of rietsuiker
2 lp (thaise) fishsauce
opgeklopt eiwit met geraspte kokos


Verder heb je nodig


Lepel,mes,snijplank,pan,garde.
blender,staafmixer.


Soep uit Australie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de knoflook,pepertjes en gemberwortel in kleine stukjes en bak ze in de olie op een matig vuur.voeg de uien,wortels,aardappel en de bouillon toe en breng aan de kook.rooster in een droge koekenpan de peperkorrels en de garnalen 3-4 min en voeg dat toe aan de soep.
laat 10 - 15 min zachtjes doorkoken tot de groenten zacht en gaar zijn.
pureer de soep ineen blender.maak de soep af met de geraspte sinaasappelschil ,citroensap,palmsuiker en de fishsauce.

Serveertip

Serveer met een mooie klodder kokosschuim.of creme fraiche met kokos.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patrick125


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patrick125
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top