1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Anzac biscuits

Anzac biscuits

  • Australisch, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2008

Ingrediënten 15 personen


1 kop.bloem, 1 kop. havermout, 1 kop. kokosnoot (gemalen)
1 kop.bruine suiker,1/2 kop. boter, 2 Eetl.keukenstroop (of honig.)
1 theel. bicarbonate soda, 2 eetl. heet water.


Verder heb je nodig


Bakplaat


Anzac biscuits
Anzac biscuits

Australische koekjes, traditioneel geconsumeerd op Anzac Day.
( Herrinering aan de landing in Gallipoli tijdens de eerste wereldoorlog)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorverwarm oven tot 180c.

Bereidingswijze

Meng bloem,havermout,kokosnoot en suiker.
verwarm boter en stroop in een pan op laag vuur.Mix soda en water en voeg toe aan boter/stroop mix.
Voeg dit mengsel toe aan de bloem/havermout en kokosnoot.
Met een eetlepel plaats bergjes (de maat van een walnoot) op een ingevet bakplaat. Laat genoeg ruimte voor spreiding van de koekjes.
Bak op 180c. voor 15/20 min.
Koel op rek, en verpak luchtdicht.

Bron

Internet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huug65


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huug65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top