1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Pavlova
  5. Pavlova

Pavlova

  • Australisch, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2008

Ingrediënten 6 personen


4 Ei-witten, 220gr.kristalsuiker,1 eetlepel maizena, 1 theelepel witte azijn.
300ml. slagroom. 2theel. vanilla essence, 1 eetl.poeder-suiker.
1 passievrucht, bessen van het seizoen. bv. aardbeien,kiwi's,enz.


Verder heb je nodig


Bakplaat,mixer, bak-papier,

Pavlova
Pavlova

Een Australisch Meringue gebak,met de toevoeging van azijn om een zachte binnenkant te houden, Gedecoreerd met slagroom en vruchten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven tot 120c.
Maak een circle van 18cm. op bakpapier. en plaats bakpapier met circle naar beneden op ingevet oven plaat.

Bereidingswijze

Klop eiwitten in mixer, totdat er zachte punten vormen. Voeg de kristalsuiker langzaam toe,mix totdat de suiker opgelost is na elke toevoeging. Schep de maizena en azijn er doorheen.
Sprijd de meringue binnen de circle, bouw het op als een berg met rechte kanten, maak het niet plat van boven.
Bak in een zeer lauwe oven 120c. voor 75 min. totdat de buitenkant van de pavlova droog is. Zet de oven af, laat de meringue in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.

Serveertip

Klopt de room met vanilla essence en poedersuiker tot vaste slagroom.
Bedek de meringue met slagroom en passievrucht, kiwi's en bessen.
Bestrooi met extra poedersuiker.

Bron

The Australian women's weekly.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huug65


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huug65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top