Broccolivelouté

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blokjes gevogeltebouillon
10cl room
peper, zout
20cl magere melk
1 pot "De recepten van Madame Loic" 150gr (of philadelphia)
500 gr schoongemaakte broccoli
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de broccoliroosjes samen met de bouillonblokjes in een kookpan en overgiet met water. Laat koken tot de groenten gaar zijn (ongeveer 20min.)

Haal van het vuur, voeg de melk toe en mix het geheel tot een gladde puree. Kruid met zout en peper.

Meng de verse kaas en de room tot een smeuige bereiding. Maak met behulp van twee lepels een bolletje kaas/room en leg het in het midden van een soepbord.

Voeg de velouté toe en garneer met aromatische kruiden naar smaak.

Bron

GB

Serveertip

Deze broccolivelouté is in de zomer ook ijskoud heel lekker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jomoka avatar
jomoka

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten