1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Mosselen uit Puglia

Mosselen uit Puglia

Door: giovanni2

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2008

Ingrediënten 4 personen


1 Kilogram mosselen
1 Liter tuinkruidenbouillon
3 teentje knoflook
2 Eetlepel platte peterselie
4 Eetlepel paneermeel
4 Eetlepel olijfolie
1 Snufje zout
1 Snufje versgemalen peper
1 Kilogram zeezout


Mosselen uit Puglia
Mosselen uit Puglia

Dit gerecht doet het niet alleen goed als voorgerecht maar ook als amuse of luxe borrelhapje. Geen feestje waar oma is, waar ze niet geserveerd worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de mosselen af onder de koude kraan. Gooi de mosselen die open blijven staan weg. Kook de mosselen 5 minuten in de tuinkruidenbouillon. Gooi de mosselen die dicht zijn gebleven weg. Laat de mosselen afkoelen. Verwijder de bovenste helft van de schelpen en leg de onderste helft van de schelpen met de mosselen erin op een bakplaat met zeezout. Hak de knoflook en peterselie fijn. Doe wat peterselie en knoflook in elke mossel. Strooi er wat paneermeel over, besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Bak ze 7 á 8 minuten in de voorverwarmde oven. Besprenkel ze nogmaals met een klein beetje olie.

Bron

target=_blank>http://www.papaspasta.nl



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van giovanni2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top