1. Home
  2. Recepten
  3. scones

scones

Door: season25

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2008

Ingrediënten 4 personen


250 g zelfrijzend bakmeel 2 1/2 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel zout 50 g boter of margarine 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels suiker 3/4 dl melk 1 ei 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml) 1/2 pot frambozenjam


scones
scones

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden (kan 1/2 dag van te voren): Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakblik met bakpapier bekleden. Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden. Ei met melk loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dik uitrollen. Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken. Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken. Scones uit oven op rooster laten afkoelen.

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van season25
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top