1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Voorjaars-groenteschotel uit de oven.

Voorjaars-groenteschotel uit de oven.

Door: marianneoud

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gram aardappels
2 uien
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 rode paprika
1 groen paprika
2 vleestomaten
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte verse munt
(of 1 tl gedroogde)
zout en peper
ca. 4 eetl olijfolie
250 gram feta kaas, in plakjes


Voorjaars-groenteschotel uit de oven.
Voorjaars-groenteschotel uit de oven.

Een heerlijk bijgerecht met aardappels, courgette, aubergines, paprika, tomaten en feta. En natuurlijk verse kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Prei en gesnipperd de uien. Maak de courgette en de aubergine schoon en snijd ze in plakjes van ca 1 cm. Maak de paprika's schoon, halveer ze, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de schoongemaakte en in stukken gesneden groenten samen met 2 eetlepels peterselie, de munt en zout en peper naar smaak in een grote beboterde ovenschaal door elkaar. Besprenkel met de olie en 2-3 eetlepels water en dek de schaal af.
Laat de groenten op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven gaar worden in ca. 1 uur, verwijder na ca 45 minuten de folie. Verdeel de plakjes feta over de groenteschotel en laat die in nog ca 5 minuten goed warm worden. Bestrooi de schotel met de rest van de peterselie en serveer direct.

Bron

Maak het lekker met kaas



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top