1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risotto
  5. Risotto Met Aubergine

Risotto Met Aubergine

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-1999

Ingrediënten 4 personen


200 gram rondkorrelige rijst
4 eetlepels olijfolie
1 blokje tuinkruidenbouillon
1 theelepel gedroogde salie
1 blaadje laurier
zout, peper
1 versnipperde ui
1 aubergine in blokjes gesneden
2 eetlepels rode pesto
100 gram geraspte Parmezan



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

3/4 liter water aan de kook brengen en hierin bouillonblokje oplossen.

Bereidingswijze

Versnipperde ui fruiten in olijfolie zonder te laten verkleuren. Aubergineblokjes even mee laten fruiten, rijst toevoegen en goed roeren. Op een zacht vuurtje de rijst met de groenten goed doorroeren tot alle olie is opgenomen. Laurierblad en salie toevoegen. Beetje bij beetje de hete bouillon toevoegen terwijl men goed roert en telkens even groog laat koken. de rijst moet dus telkens het vocht hebben opgenomen voor men weer nieuwe bouillon toevoegt.Op het laatst roert men de pesto door de rijst en brengt men het gerecht op smaak. Serveren met geraspte Parmezan en een tomatensalade.
opmerking: Risotto is geen gerecht dat eruit ziet als een mooi drooggekookte rijst. het hoort een beetje kleverige rijstschotel te zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonardernest


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonardernest
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top