1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. eendeborst met sinaasappel

eendeborst met sinaasappel

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2008

Ingrediënten 4 personen


2 eendeborsten , 6 sinaasappels ( 3 voor vlees, 3 voor sap) 4 lepels balsamicoazijn, 4 lepels sojasaus, 1 dl fond ( (ik gebruike gb droge fond , of knorr of...) 4 klontjes suiker (of meer naar wens) cresson voor garnituur.


Verder heb je nodig


Braadpan


Eend , heerlijk vlees , mals en kindjes lusten dit ook, een lekker recept voor iedereen dus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vel van de eendeborst insnijden in ruit met een scherp mes.

Bereidingswijze

Bakken op de velkant gedurende 3 min (geen vet gebruiken) omdraaien en 2 min bakken op verminderd vuur. Terug omdraaien en verder garen tot rosé. kruiden met pezo. (peper-zout)
warm houden onder alu folie; het overtollige vet uit de pan verwijderen. in dezelfde pan het sap van 3 sinaasappelen opwarmen om de aanbaksels los te maken. sojasaus en azijn toevoegen, alsook de suiker en de fond. alles even goed laten doorkoken. de partjes van 3 sinaasappelen hierin opwarmen. eventueel binden en bijkruiden. (voor glanzende saus nog klontjes boter ondermengen).

Serveertip

Het vlees in schijfjes snijden en overgieten met de saus en afwerken met cresson.
opdienen met denappeltjes.

Bron

Gezien op tv en hoeveelheden angepast voor meer saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fruittaartje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fruittaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top