1. Home
  2. Recepten
  3. Oosterse Salade

Oosterse Salade

  •  , Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2008

Ingrediënten 6 personen


1 blikje ananas (ca. 225 gram) / 2 theelepels tomatenpuree / 2 eetlepels citroensap / 2 eetlepels sojasaus / 1 á 2 theelepels sambal oelek / 1 winterwortel / 1 kropje frisee sla / 1 kropje lollo rosso / 250 gram gerookte kipfilet / 50 gram gezouten cashew noten / 2 eetlepels verse korianderblaadjes (of meer, ik ben er gek op dus doe er véél over)



Een frisse salade met pittige toets

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Giet de ananas af boven een steelpannetje. Roer de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en de sambal door het ananassap en breng dit aan de kook. Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes inkoken tot een stroperig sausje. Af laten koelen.
Maak de winterwortel schoon en schaaf er met een dunschiller lange slierten van. (Het zoete binnenste kun je herlijk opknagen terwijl je kookt :- ) Snijd de kipfilets in lange dunne reepjes.

Bereidingswijze

Verdeel de wortelslierten over vier á zes borden, vooral ook aan de buitenrand en sprenkel iets van de saus over. Leg hier en daar enkele stukjes ananas op de wortelslierten. Verdeel de sla in het midden van de borden over de wortelslierten en vorm het tot een torentje, Verdeel de repen kip over de slatorentjes in de vorm van een wigwam. Verdeel er de cashewnoten over en besprenkel met de rest van de saus. Garneer als laatste met de koriandelblaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top