Holtkamper erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.

(H)eerlijke stevige erwtensoep. Na een dag nog lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 zakje spliterwten
250 g magere varkenspoulet of hamschijf
1 grote prei
1 grote winterwortel
1/2 knolselderij
1 rookworst
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de erwten. Snijd de prei in ringen, de winterwortel in plakjes en de knolselderij in blokjes.

Bereidingswijze

Doe de erwten in de pan, vul deze met water tot de erwten onder staan en breng dit, samen met het vlees en wat zout aan de kook. Laat het koken en schep ondertussen het schuim eraf. Laat een uur zachtjes koken. Doe daarna de prei, wortel en knolselderij erbij en laat weer een uur zachtjes koken. Voeg tenslotte de in plakjes gesneden rookworst toe en breng op smaak met peper en zout.

Bron

familierecept

Serveertip

Na een dag afkoelen is deze soep opgewarmd nog lekkerder. Tijdens het afkoelen wel regelmatig roeren, anders wordt hij zuur.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eyeore avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten