1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Perziken uit de oven

Perziken uit de oven

Door: jpjvdberg

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2008

Ingrediënten 4 personen


4 grote perziken (mag mits goed uitgelekt ook uit pot of fles zijn) *
4 eieren *
100 gram suiker (kan ook iets minder) *
1 dl. gezeefde sinaasappelsap (vers) *
1 eetlepel gezeefd citroensap *
eventueel 4 tot 6 bitterkoekjes.



Achterkleindochter van onze vrienden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de perziken door ze 20 seconden in kokend water te leggen en onmiddelijk daarna onder te dompelen in ijskoud water.
Halveer de vruchten.
Neem de pitten eruit weg.
Snijd het vruchtvlees in partjes.
Leg die dakpansgewijs in de ovenvaste schaaltjes.
Klop in een kom 4 eidooiers en de suiker tot een lichte massa.
Plaats de kom in een pan waarin water tegen de kook aan wordt gehouden.
Voeg er beetje voor beetje onder voortdurend kloppen, 1 dl. gezeefd sinaasappelsap en 1 eetlepel gezeefd citroensap aan toe.
Blijf zolang kloppen tot een dikke schuimige saus is verkregen.
Schenk de saus over de vruchten.
Plaats de schaaltjes hierna 3 tot 5 minuten in het midden van een reeds tot 225 graden voorverwarmde oven.
Er dient zich in die tijd een fraai goudbruin korstje op de saus te heben gevormd.
Dien de schaaltjes direct daarna op.

Bron

Jeanette Stek



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top