Pizza Corno!
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-03-2008
Zelf pizza maken is helemaal niet veel werk. Leuk om te doen, goedkoop èn lekker. Deze combinatie van beleg is maar een suggestie, varieer naar hartelust en maak er de jouwe van.
Ingrediënten 2 personen
Voor het deeg:400 gr bloem
50 gr griesmeel (of extra bloem)
1 zakje gist
snufje suiker (om het gist te versterken)
snufje zout
peper
knoflookpoeder
pizzakruiden
scheutje olie
warm (niet heet, dan gaat de gist kapot) water
Voor de saus:
ca. 6 tomaten
blikje tomatenpuree
knoflook(poeder)
zout
peper
oregano en/ of Italiaanse pizza kruiden
citroen
ui
suiker (of evt. honing)
Voor het beleg:
handje (kastanje) champignons
bolletje mozzarella
salami snippers
uitje
basilicum
groene olijven met piment
peper
zout
(knoflook)poeder
Topping:
geraspte (oude) kaas
Benodigdheden
bakpapierVoorbereiding
Deeg:
Maak met de ingrediënten van het deeg een samenhangend deeg en laat dit een half uurtje rijzen. Rol het dun uit op de met bakpapier belegde bakplaat (echt doen, dan wordt je pizza mooi knapperig), prik er her en der wat gaatjes in en laat het daar nog een tijdje narijzen.
Saus:
Verwarm de tomaten en ontvel ze. Prak ze daarna en voeg ze met de overige ingrediënten van de saus samen in een hapjespan. Laat op een zacht vuurtje lekker indikken.
Beleg:
Bak de champignons met wat zout, peper en knoflook(poeder). Giet het vrijgekomen vocht af.
Verwarm de oven voor op 250C
Bereidingswijze
Bestrijk het deeg op de bakplaat dun(!) met de saus (ca. 3 eetlepels, de rest vries je in in ijsblokjes en gebruik je voor een volgende pizza).
Snijd salami, mozzarella en olijven in stukjes en meng met de gebakken champignons en overige ingrediënten. Verdeel dit mengsel (niet te dik beleggen, dat is echt lekkerder) over de met saus besmeerde bodem, bestrooi met wat geraspte kaas en zet het geheel zo'n 8-10 minuten in de over op 250C.
Serveertip
Varieer met het beleg wat je wil, Danish Blue is er ook erg lekker door.
Heb je te veel deeg gemaakt, dan kun je er ook heerlijke broodjes van bakken.
Te veel aan saus is heel goed in ijsblokjes in te vriezen en scheelt weer een hoop werk voor een volgende pizza.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties