1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Venkel
  5. Kaas-champignonkroketjes

Kaas-champignonkroketjes

Kaas champignonkroketjes
Kaas champignonkroketjes
  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2008

Ik dacht altijd dat kroketten maken heel moeilijk is, maar met deze roux als basis is het een fluitje van een cent. In principe kun je er alles door doen wat je wil, dit is maar een (heel lekkere) suggestie. Je kunt ook 4-formaggi kroketjes (gesraspte kaas, Danish Blue, mozzarella en brie) maken, garnalenkroketjes en/ of venkel, prei, of wat dan ook door de roux roeren en je hebt weer een nieuw type kroket uitgevonden.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


Voor de roux:
70 gram boter
fijngesnipperd sjalotje
95 gram bloem
150 ml groentebouillon
100 ml room
peper en zout
doosje kastanje champignons
zakje geraspte oude kaas
1 eidooier
1 eetlepel gehakte peterselie (of bieslook)
knoflook(poeder)
zout
peper
nootmuskaat

Om te paneren:
handje bloem
2 á 3 geklutste eieren (waarvan 1 zonder dooier, want die heb je voor de roux gebruikt)
handje paneermeel


Verder heb je nodig


Koekenpan en frituurpan

Voorbereiding

Bak de champignons met wat peterselie of bieslook en een beetje knoflook(poeder). Voeg het vrijgekomen vocht toe aan de bouillon. En houd de champignons apart.

Fruit het sjalotje zachtjes in de boter en voeg vrij snel 95 gram bloem toe. Roer goed door en laat flink warm worden. Het mengsel moet loskomen van de pan. Voeg de koude bouillon toe en roer de massa met een garde glad. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel 30 minuten op een heel zacht vuurtje gaar worden. Dit is nodig om de meelsmaak kwijt te raken. De massa is nu behoorlijk dik. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en laat enigszins afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de massa met de gebakken champignons, de eidooier en de geraspte kaas en maak hiervan kleine kroketjes. Doe de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel elk op een eigen bordje. Haal de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Frituur ze ca. 4 minuten op 180° C tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Als je deze kroketjes eerst invriest en pas daarna pas frituurt, zijn ze nog lekkerder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van merel68


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van merel68
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top