Kaas-champignonkroketjes

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2008
  • Kaas-champignonkroketjes

    Kaas-champignonkroketjes

    Kaas-champignonkroketjes

Ik dacht altijd dat kroketten maken heel moeilijk is, maar met deze roux als basis is het een fluitje van een cent. In principe kun je er alles door doen wat je wil, dit is maar een (heel lekkere) suggestie. Je kunt ook 4-formaggi kroketjes (gesraspte kaas, Danish Blue, mozzarella en brie) maken, garnalenkroketjes en/ of venkel, prei, of wat dan ook door de roux roeren en je hebt weer een nieuw type kroket uitgevonden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de roux:
70 gram boter
fijngesnipperd sjalotje
95 gram bloem
150 ml groentebouillon
100 ml room
peper en zout
doosje kastanje champignons
zakje geraspte oude kaas
1 eidooier
1 eetlepel gehakte peterselie (of bieslook)
knoflook(poeder)
zout
peper
nootmuskaat

Om te paneren:
handje bloem
2 á 3 geklutste eieren (waarvan 1 zonder dooier, want die heb je voor de roux gebruikt)
handje paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan en frituurpan

Voorbereiding

Bak de champignons met wat peterselie of bieslook en een beetje knoflook(poeder). Voeg het vrijgekomen vocht toe aan de bouillon. En houd de champignons apart.

Fruit het sjalotje zachtjes in de boter en voeg vrij snel 95 gram bloem toe. Roer goed door en laat flink warm worden. Het mengsel moet loskomen van de pan. Voeg de koude bouillon toe en roer de massa met een garde glad. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel 30 minuten op een heel zacht vuurtje gaar worden. Dit is nodig om de meelsmaak kwijt te raken. De massa is nu behoorlijk dik. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en laat enigszins afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de massa met de gebakken champignons, de eidooier en de geraspte kaas en maak hiervan kleine kroketjes. Doe de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel elk op een eigen bordje. Haal de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Frituur ze ca. 4 minuten op 180° C tot ze goudbruin zijn.

Serveertip

Als je deze kroketjes eerst invriest en pas daarna pas frituurt, zijn ze nog lekkerder.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 31-05-2014

heb je kroketjes gemaakt waren heerlijk zojuist me broer die even ze brood kwam eten een voor gebakken hij vond het ook heerlijk . groetjes monique

moniquek1 avatar
moniquek1 20-05-2014

Ik zag je recept van de kroketjes staan en neem het graag mee ga er denk nog wat groenten bij doen heerlijk een vega kroket groetjes monique

Purrie avatar
Purrie 07-05-2014

´K neem dit mee, eindelijk weer eens kroketjes en dan leuk met fantasie! Geweldig, dank!

salzburg avatar
salzburg 10-03-2010

Dag Merel, je hebt het recept vorig jaar op 13 maart geplaatst en dat is mijn verjaardag. Dus, a.s zondag 13 maart hoop ik dat ik jouw kroketjes op tafel kan zetten, want de invries tip is natuurlijk geweldig. Bedankt Anna

elles1970 avatar
elles1970 10-03-2010

Hallo Merel, leuk om eens in het weekend te maken met mijn kinderen. Mijn oma maakte vroeger ook altijd zelf kroketten (1 x per jaar) en mijn moeder vond dat altijd een feestdag vertelde ze laatst, tijd dus om zelf eens wat te experimenteren. Dank je wel!!

h_buizer avatar
h_buizer 13-03-2008

''k Heb het meegenomen, lijkt me wel lekker! Ga het binnenkort proberen! groetjes, Henny

an27 avatar
an27 13-03-2008

klinkt echt superlekker!! Is eens iets anders dan gewone kaaskroketten. Ik ga het dit weekend al eens proberen. Bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten