Paasbavarois met advocaat

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2008
  • Paasbavarois met advocaat

    Paasbavarois met advocaat

    Paasbavarois met advocaat

Een feestelijk nagerecht voor Pasen: een pudding met advocaat, gegarneerd met slagroom en paaseitjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eieren; 75 gram suiker; 250 ml. melk; 300 ml. slagroom ( 50 ml. slagroom apart houden voor de garnering); 200 ml. advocaat; 6 blaadjes witte gelatine; wat paaseitjes (gekleurde); 2 zakjes vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een glazen litermaat; een puddingvorm van 1 liter inhoud; en een spuitzak; mixer

Voorbereiding

LET OP: PUDDING MOET MINSTENS 4 UUR IN DE KOELKAST OPSTIJVEN!!

Bereidingswijze

De gelatine in ruim koud water weken. De eieren splitsen en de dooiers met de suiker en de vanillesuiker los roeren, maar niet luchtig kloppen. De melk in de litermaat (afgedekt) in 3,5 minuten op vol vermogen aan de kook brengen(magnetron) . Roer wat van de warme melk door het dooiermengsel en voeg dit al roerend, langzaam aan de melk toe. Voeg de uitgeknepen gelatine toe wanneer de dooiers de melk tot vla hebben gebonden. De vla laten afkoelen en tijdens het koud worden regelmatig doorroeren. De slagroom stijf kloppen en vermeng dit met de advocaat. Schep de advocaatroom door de vla als deze dik begint te worden. Giet de massa vervolgens in een puddingvorm en laat de pudding voor tenminste 4 uur in de koelkast opstijven. Sla de slagroom voor de garnering met wat suiker stijf, doe dit in de spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast. Stort de pudding op een mooie schaal. Garneer de pudding met toefjes slagroom en paaseitjes of zilverpillen.

Bron

haute cuisine 5.0

Dit recept is te vinden in:

  • Vla
  • Laatste reacties

    margreethh avatar
    margreethh 30-03-2010

    Hoi Ruth, Lijkt me lekker! Ik ga het maken, maar misschien doe ik i.p.v. melk b.v. vruchtensap. Groetjes, margreeth

    nanno1 avatar
    nanno1 17-03-2008

    leuk

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten