Pindasoep uit Ghana
- Afrikaans, Soep
- 60-120 min.
Deze soep kreeg ik van Ndemupa, mijn " Ovambo dochter" uit Namibië..
Ingrediënten 4 recipe.people
400 g gaar gekookt vlees in stukjes gesneden (kan lamsvlees geitenvlees, rundvlees, kip of varkensvlees zijn of een combinatie ervan)250 g fijn pindakaas
1 ui, fijn
2 lente-uitjes, in ringen
2 teentjes knoflook, fijn
1 t rozemarijn, heel fijn
250 g gepelde tomaten in blokjes
40 g tomatenpuree
1 groene paprika in smalle reepjes gesneden
1 rode peper, fijn (of sambal)
zout
peper
2 liter bouillon (afhangende van welke vleessoort jij gebruikt in soep)
200 g Pilchard in hete saus of een andere soort vis in hete saus. (zij schreef, zolang het niet haaien of dolfijnen zijn ha ha.....) Jij kan ook verse vis gebruik.
olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 732,45 kcal |
Koolhydraten | 17,91 g |
Eiwitten | 44,89 g |
Vetten | 51,62 g |
Bereidingswijze
1. Kook vlees gaar in bouillon.
2. Roerbak uien, knoflook, paprika en stukjes tomaat voor drie min. en voeg erna de kruiden en specerijen eraan toe en roerbak verder voor twee min.
3. Voeg tomatenpuree, bouillon en pindakaas toe en maak een gladde soep.
4. Voeg nu in blokjes gesneden vlees en stukken vis toe en als verse vis gebruik worden maak vis gaar maar dat het nog wel in hele stukjes blijven.
5. Garneer met dunne ringen lenteui.
Als soep te dik word, kan je er water aan toevoegen.
Bron
Recept gekregen van Ndemupa, mijn geadopteerde dochter uit Namibië.
Serveertip
Ghanese eet dit ook als saus over hun maïspap. Kan ook met brood of pasta gegeten worden.