Pindasoep uit Ghana

  • Afrikaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2008

Deze soep kreeg ik van Ndemupa, mijn " Ovambo dochter" uit Namibië..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g gaar gekookt vlees in stukjes gesneden (kan lamsvlees geitenvlees, rundvlees, kip of varkensvlees zijn of een combinatie ervan)
250 g fijn pindakaas
1 ui, fijn
2 lente-uitjes, in ringen
2 teentjes knoflook, fijn
1 t rozemarijn, heel fijn
250 g gepelde tomaten in blokjes
40 g tomatenpuree
1 groene paprika in smalle reepjes gesneden
1 rode peper, fijn (of sambal)
zout
peper
2 liter bouillon (afhangende van welke vleessoort jij gebruikt in soep)
200 g Pilchard in hete saus of een andere soort vis in hete saus. (zij schreef, zolang het niet haaien of dolfijnen zijn ha ha.....) Jij kan ook verse vis gebruik.
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook vlees gaar in bouillon.
2. Roerbak uien, knoflook, paprika en stukjes tomaat voor drie min. en voeg erna de kruiden en specerijen eraan toe en roerbak verder voor twee min.
3. Voeg tomatenpuree, bouillon en pindakaas toe en maak een gladde soep.
4. Voeg nu in blokjes gesneden vlees en stukken vis toe en als verse vis gebruik worden maak vis gaar maar dat het nog wel in hele stukjes blijven.
5. Garneer met dunne ringen lenteui.

Als soep te dik word, kan je er water aan toevoegen.

Bron

Recept gekregen van Ndemupa, mijn geadopteerde dochter uit Namibië.

Serveertip

Ghanese eet dit ook als saus over hun maïspap. Kan ook met brood of pasta gegeten worden.

Laatste reacties

CKareltje avatar
CKareltje 24-05-2021

Soep gemaakt met bouillon van een jong bokje ( schenkel) eerst goede bouillon getrokken, deze toegevoegd bij de overige ingrediënten . Extra aardappel bij gedaan om de soep wat dikker te maken. Super goed gelukt, echt een aanrader. Ik heb het geserveerd met stukjes gerookte kip.

ruthbrock avatar
ruthbrock 22-05-2011

deon, vandaag je soep gemaakt, echt super lekker. komt beslist vaker op tafel. fijne zondag en bedank je ovambo dochter voor dit heerlijke recept, liefs ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 22-05-2011

deon, vandaag je soep gemaakt, echt super lekker. komt beslist vaker op tafel. fijne zondag en bedank je ovambo dochter voor dit heerlijke recept, liefs ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-05-2011

hoi deon, dit super recept geprint, je hoort nog van me, liefs ruth

deonart avatar
deonart 14-05-2011

Pilchards zijn sardine.

professoroud avatar
professoroud 09-01-2010

Hallo Deon, Het heeft even geduurd, maar vandaag je Ghanese pindasoep gemaakt. Heerlijke runderbouillon had ik al getrokken. Ik heb er geen vis in gedaan; ik durfde het niet aan en hij smaakte zonder heerlijk. Wist overigens niet wat pilchard is; weer wat geleerd ansjovis dus. We hadden er een prima bij dit weer passende stevige soep aan (qua dikte vergelijkbaar met erwtensoep). Op het laatst heb ik er taugeh aan toegevoegd. Bedankt voor deze super soep, die zeker vaker gemaakt zal worden. Groetjes, Jos

birgitta3 avatar
birgitta3 01-10-2009

Hallo Deon, grappig recept, ga ik ook eens uitproberen.

gemmabadoux avatar
gemmabadoux 31-07-2009

Hallo Deon, Lijkt mij een heerlijke soep,ga ik beslist een keer uitproberen.Je hoort van me als ik de soep gemaakt heb. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad in Drenthe,is ook erg mooi. Ik wilde in je gastenboek schrijven,maar dat lukte me niet. Fijn en zonnig weekend. Groetjes, Gemma

pihoon avatar
pihoon 18-06-2009

Ha Deon, ongemerkt weer op een recept van jou gestuit!! Ik maakte met de kinderles ook een keer pindasoep. Zij vonden het niet lekker ik wel. Nu ga ik zeker ook jou recept maken. De ingrediëntenlijst ziet er goed uit. Je hoort er van. Bedankt maar weer en ik kijk uit naar de visrecepten van de kookclub in juli. Ik heb toevallig ook een visworkshop in juli ...

ruthbrock avatar
ruthbrock 23-04-2009

hoi deon wat lekker zeg... ik ben dol op pindasoep, ga dit printen en als ik het gemaakt heb, hoor je van me, liefs ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten