1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paashaas broodjes

Paashaas broodjes

Door: zomernacht

  • Nederlands, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2008

Ingrediënten 6 personen


375 gr witbroodmix (voor broodbakmachines)
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit)
2 eetlepels gestampte muisjes
2 eetlepels sinaasappelrasp
50 ml vloeibare honing
150 ml lauwwarm water
75 gr roomkwark
krenten
1 klein ei (gesplitst)


Verder heb je nodig


Kan zowel in de oven als broodbakmachine gebruiken.

Paashaas broodjes
Paashaas broodjes

Lekker paas ontbijt , kinderen vinden het een feest.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de broodmix in een kom en meng kurkuma, gestampte muisjes en sinaasappel rasp erdoor. Duw een kuil in het midden. Meng honing, water en kwark en schep dit in de kuil in het meel.
Gebruik de mixer met deeghaken en mix het tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 10-15 minuten. Dek de kom af met vershoudfolie en zet de kom op een warm en tochtvrij plekje. Laat het deeg tot het dubbele
volume rijzen.

Bereidingswijze

Duw het deeg vervolgens plat.
Neem het gerezen deeg uit de kom (of uit de bak van de broodbakmachine). Vorm het tot een dikke staaf en snijd deze in gelijke stukken van 50-60 gram. Vorm ze tot bolle 'peertjes' met een wat puntige bovenkant.
Leg de deegpeertjes op de bakplaat. Knip de puntige kant 3 cm in en buig de beide delen wat uit elkaar; dit zijn de hazenoren. Druk de krenten als neus en oogjes in de haasjes.
Dek de broodjes af met een doek en laat ze nog 15 minuten rijzen. Warm intussen de oven voor op 230-240°C. Klop de eierdooier los met wat water en kwast de haasjes hiermee in (het eiwit wordt niet gebruikt).
Schuif de bakplaat of platen in de oven en bak de haasjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar. Ze voelen dan licht aan.

Serveertip

Voor het bereiden en rijzen van het deeg kunt u evt. ook een broodbakmachine gebruiken. Doe dan de ingrediënten in de bak van de broodbakmachine en laat de machine kneden en rijzen. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing van de machine.
Boen voor het sinaasappelrasp de sinaasappel schoon. Gebruik een fijne rasp en rasp hiermee alleen de oranje schil af en dus niet het wit daaronder, dat bitter smaakt.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomernacht
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top