Kangoeroe tournedos met honing en tijm

  • Australisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2008

Heerlijk malse zoet en gekruide kangoeroe tournedos. (zoals je mogelijk nog nooit hebt gegeten)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kangoeroe tournedos, 1 deciliter fond, 2 eetlepels verse thijm, 1 el creme fraiche, 1 el honing, 1 gesnipperde ui, halve wortel in blokjes, halve prei in ringen, rainforest spice rub - speciale kruiden uit Australië - peper / zout en olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom, Grillpan, Staafmixer

Voorbereiding

Groenten snijden. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Vermeng de Australische kruiden met de olijfolie en smeer de kangoeroe tournedos hier mee in. Braad het vlees even kort op de grillpan zodat ze aan beide zijden bruin zijn (niet te lang!) en leg ze daarna op de bakplaat. Schuif de tournedos de over in en bak ze in ca. 15 minuten op 180 graden rosé.

Roerbak de groenten in wat olijfolie in de wok en voeg hieraan de thijm toe. Voeg de fond toe en kook het geheel in. Mix de saus met de staafmixer daarna en doe het geheel door een zeef.

Voeg de honing toe, kook het geheel nog eens kort door en draai daarna het vuur laag. Als het geheel niet meer kookt voeg je de creme fraiche toe.

Haal na 15 minuten de tournedos uit de oven, bestrooi nogmaals licht met de Australische kruiden en serveer ze met een heerlijke lepel saus erbij.

Bron

Via mijn vriendin

Serveertip

Lekker met een gepofte aardappel met zure room en wat verse seizoensgroenten of een wat luxere aardappelgratin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten