Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Kangoeroe met een tic

Kangoeroe met een tic

Door: neeltje96

  • Australisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2008

Ingrediënten 4 personen


1000 gram aardappelen, geschild
800 gram Kangoeroe filet
250 gram blauwe schimmelkaas
100 gram boter
100 gram groene olijven tapenade
2 dl room
1 dl witte wijn
8 verse vijgen
4 sjalotjes, genipperd
Acaciahoning
Scheutje madeirawijn


Kangoeroe met een tic
Kangoeroe met een tic

Een verrassend recept met kangoeroe, schimmelkaas, vijgen en een beetje wijn

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees bestrijken met honing Kook de aardappelen en pureer ze. Roer de olijventapenade door de aardappelpuree.

Verwarm de boter in een Braadpan en kleur de sjalotjes in de boter.
Dit afblussen met de witte wijn en madeira. Room toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte. Saus zeven en kruiden met peper en zout.

Vijgen aan de punt kruislings opensnijden. deze vullen met de schimmelkaas.

Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten Het vlees gaar bakken.

Serveertip

Vlees in het midden van het bord leggen. Vijgen op het bord en de aardappelpuree erbij. Saus rondom het vlees schenken. Eet smakelijk.

Bron

Van een vriendin gekregen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van neeltje96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top