1. Home
  2. Recepten
  3. bananenbrood

bananenbrood

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-1999

Ingrediënten 10 personen


350 gram tarwebloem, 200 gram suiker, 125 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, snufje zout, 150 gram walnoten, 1 ei, 3 (bak)bananen, poedersuiker


Verder heb je nodig


Cakeblik, oven


Weer eens wat anders dan cake

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Walnoten hakken, bananen prakken.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden.
In een kom de bloem, zout en bakpoeder mengen.
In een andere kom de suiker, gehakte walnoten en geprakte bananen mengen.
Smelt de boter in een pannetje, en als het wat afgekoeld is het ei erdoor klutsen.
Zeef het bloemmengsel boven het walnoten/bananen mengsel, en roer het goed door elkaar. Roer dan de gesmolten boter erdoor.
Vet een bakblik in en stort de massa erin.
Bak het 45 minuten op 160 graden, bak het daarna nog 45 minuten op 175 graden.
Als het "brood" is afgekoeld kun je er nog poedersuiker op strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irislemmens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irislemmens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top