1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Scholfilet a la Milanese

Scholfilet a la Milanese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2008

Ingrediënten 2 personen


4 scholfilets - citroensap - zout en witte peper - 2 afgestreken eetlepels bloem -
1 groot los geklopt ei - 3 eetlepels boter om te bakken - eventueel peterselie of bieslook om te garneren


Verder heb je nodig


Grote anti-aanbak koekenpan


Scholfilet a la Milanese
Scholfilet a la Milanese
Scholfilet a la Milanese
Scholfilet a la Milanese
Scholfilet a la Milanese

foto deonart

foto deonart
Scholfilet a la Milanese
Scholfilet a la Milanese

Ooit kregen we deze heerlijke scholfilet in een restaurant in Oostenrijk. Als we scholfilet eten wil mijn man niets anders als deze lekkere scholfilet die gebakken wordt in een jasje van ei. Super gemakkelijk en erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Besprenkel de vis met citroensap. Voeg de peper en het zout toe aan de bloem. Klop het ei los.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de koekenpan. Haal de vis eerst door de bloem. Er moet een dunne laag op komen. Eventueel te veel bloem eraf schudden. Haal de vis daarna door het los geklopte ei. Bak de vis aan beide zijden goudbruin in boter. Plm. 3 minuten aan iedere kant.
Garneer de vis met wat takjes peterselie of bieslook.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en sla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top