Scholfilet a la Milanese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2008
  • Scholfilet a la Milanese

    Scholfilet a la Milanese

    Scholfilet a la Milanese

  • Scholfilet a la Milanese

    Scholfilet a la Milanese

    Scholfilet a la Milanese

  • Scholfilet a la Milanese

    Scholfilet a la Milanese

    Scholfilet a la Milanese

Ooit kregen we deze heerlijke scholfilet in een restaurant in Oostenrijk. Als we scholfilet eten wil mijn man niets anders als deze lekkere scholfilet die gebakken wordt in een jasje van ei. Super gemakkelijk en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 scholfilets - citroensap - zout en witte peper - 2 afgestreken eetlepels bloem -
1 groot los geklopt ei - 3 eetlepels boter om te bakken - eventueel peterselie of bieslook om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote anti-aanbak koekenpan

Voorbereiding

Besprenkel de vis met citroensap. Voeg de peper en het zout toe aan de bloem. Klop het ei los.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de koekenpan. Haal de vis eerst door de bloem. Er moet een dunne laag op komen. Eventueel te veel bloem eraf schudden. Haal de vis daarna door het los geklopte ei. Bak de vis aan beide zijden goudbruin in boter. Plm. 3 minuten aan iedere kant.
Garneer de vis met wat takjes peterselie of bieslook.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en sla.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 31-08-2020

Jij ook bedankt Jos voor je reactie bij mijn recept. Fijn om te horen dat je de scholfilet lekker vond.

professoroud avatar
professoroud 29-08-2020

Dat was een heerlijk scholletje! Bedankt Petra.

pwiggers avatar
pwiggers 02-05-2020

Hoop dat het gesmaakt heeft rosmap49. Alle foto's horen bij het recept. De foto van de vis in de koekenpan is van mijzelf. De andere 2 foto's van Smulwebbers die de vis ook gemaakt hebben en er een foto van hebben geplaatst. Hun namen staan bij de foto's. Fijn weekend, groet, Petra

rosmap49 avatar
rosmap49 01-05-2020

Klinkt allemaal heel goed. gga het straks maken. Maar welk plaatje hoort er nu echt bij het recept?

pwiggers avatar
pwiggers 22-02-2017

Dit is zo gemakkelijk te maken en zo lekker Margrit. Wij eten dit regelmatig. Veel plezier nog op Tenerife. Lieve groet, Petra

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 21-02-2017

Ik zag dat Louise Krijgsman dit recept van jou op FB gezet heeft en dat ze erg enthousiast hierover was. Nadat ik het gelezen had heb ik het meteen meegenomen want het water liep me in mijn mond. Ben op het ogenblik op Tenerife als ik hier schol kan krijgen maak ik het nog hier anders moet het wachten totdat ik weer thuis ben. Bedank lieve Petra. Groetjes

pwiggers avatar
pwiggers 09-09-2016

Leuk om te horen Cecile. Toevallig hebben wij de scholfilet ook gisteren weer gegeten. Lekker met mijn aardappelsalade a la Petra

Cecileg avatar
Cecileg 08-09-2016

Dit smaakte ook weer goed! Lieve groet Cecile

joke222 avatar
joke222 28-08-2015

Hallo, heb je visgerechtje mee genomen samen met je worteltjes in mosterdroom saus. laat je weten hoe het smaakte. Gr Joke

deonart avatar
deonart 23-02-2015

Nog een vis gerechtje voor mijn repertoire . Wat ik wel bijzonder vond is de ei omhulsel, zonder paneermeel, zo krijgt je weer een hele andere smaak belevenis. Voor het bakken gebruikte ik een mengsel van olie en boter. Ik deed wel nog wat citroensap na het bakken erover. Heerlijk bedankt Petra!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten