
4 scholfilets - citroensap - zout en witte peper - 2 afgestreken eetlepels bloem -
1 groot los geklopt ei - 3 eetlepels boter om te bakken - eventueel peterselie of bieslook om te garneren
Grote anti-aanbak koekenpan
Ooit kregen we deze heerlijke scholfilet in een restaurant in Oostenrijk. Als we scholfilet eten wil mijn man niets anders als deze lekkere scholfilet die gebakken wordt in een jasje van ei. Super gemakkelijk en erg lekker.
Besprenkel de vis met citroensap. Voeg de peper en het zout toe aan de bloem. Klop het ei los.
Verhit de boter in de koekenpan. Haal de vis eerst door de bloem. Er moet een dunne laag op komen. Eventueel te veel bloem eraf schudden. Haal de vis daarna door het los geklopte ei. Bak de vis aan beide zijden goudbruin in boter. Plm. 3 minuten aan iedere kant.
Garneer de vis met wat takjes peterselie of bieslook.
Lekker met gebakken aardappelen en sla.
pwiggers 31-08-2020
Jij ook bedankt Jos voor je reactie bij mijn recept. Fijn om te horen dat je de scholfilet lekker vond.
professoroud 29-08-2020
Dat was een heerlijk scholletje! Bedankt Petra.
pwiggers 02-05-2020
Hoop dat het gesmaakt heeft rosmap49. Alle foto's horen bij het recept. De foto van de vis in de koekenpan is van mijzelf. De andere 2 foto's van Smulwebbers die de vis ook gemaakt hebben en er een foto van hebben geplaatst. Hun namen staan bij de foto's. Fijn weekend, groet, Petra
rosmap49 01-05-2020
Klinkt allemaal heel goed. gga het straks maken. Maar welk plaatje hoort er nu echt bij het recept?
pwiggers 22-02-2017
Dit is zo gemakkelijk te maken en zo lekker Margrit. Wij eten dit regelmatig. Veel plezier nog op Tenerife. Lieve groet, Petra