1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Hachee
  6. Hachee met citroengras en gember in bladerdeeg

Hachee met citroengras en gember in bladerdeeg

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2008

Ingrediënten 4 personen


350 g hacheevlees, 1 el maiskiemolie, 3 el fijngesneden rode ui, 1 stengel, citroengras 1 tl fijngesneden verse gember, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 2 rijpe tomaten, zonder vel in blokjes, 50 ml medium sherry, 100 ml kippenbouillon, 8 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid, 1 ei, losgeklopt, 4 lange repen zuurdesembrood, ingesmeerd met olie en knoflook, 100 g creme fraiche, 2 el fijngesneden bieslook, rasp van limoenschil, a la minute fijngehakt rundvlees aangemaaktaar smaak als tartaar, 4 kwarteleitjes, alspiegeleitjes gebakken, flinterdun gesneden venkel die 2 uur gedroogds in een oven van 100 graden celsius, 2 stronkjes mini paksoi, bladeren in boter gestoofd met blokjes rode paprika, versgemalen peper en (grof zee)zout



Hachee met citroengras en gember in bladerdeeg
Hachee met citroengras en gember in bladerdeeg

Een mooi en feestelijk gerecht voor deze feestmaand bij uitstek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het hacheevlees in de maiskiemolie lichtbruin aan, Voeg de rode ui, citroengras, gember en knoflook toe en laat dit op laag vuur 10 minuten smoren. Voeg de tomatenblokjes, sherry en kippenbouillon toe en laat dit afgedekt 2 uur zachtjes sudderen. Haal de citroengras eruit en zeef het hacheevlees. Laat het stoofvocht inkoken en voeg het hacheevlees weer toe. Verdeel het vlees in acht porties en laat het afkoelen. Bestrijk 4 plakjes bladerdeeg met koud water, leg op elk plakje 2 porties vlees en dek af met een tweede plakje bladerdeeg. Steek beide porties mooi rond uit en druk de randen met een vork op elkaar. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei, bestrooi met grof zeezout en bak ze 20 minuten in een oven van 200 graden celcius. Bak het zuurdesembrood goudbruin. Meng de creme fraiche met de bieslook en limoenschil en breng op smaak. Leg 2 porties creme fraiche op een bord en zet hier 2 bladerdeeghoopjes tegen aan. Het zuurdesembrood er naast leggen en garneren met rundertartaar, kwarteleitjes en gedroogde venkel en aan de andere kant de gestoofde paksoi

Bron

Andre van Doorn, Restaurant Kasteel Heemstede, Houten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top