Kabeljauw met ratatouille uit de oven
- Vis, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-03-2008
Kabeljauw met ratatouille uit de oven .
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 gele paprika, in kleine stukjes
1 courgette, in kleine blokjes
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
500 g kabeljauwfilet
sap van een halve citroen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 215,97 kcal |
Koolhydraten | 8,60 g |
Eiwitten | 24,22 g |
Vetten | 8,55 g |
Benodigdheden
Een lage ovenschaalVoorbereiding
Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui, knoflook, paprika en courgette met de paprikapoeder en Provençaalse kruiden erdoor. Bak de groenten op matig hoog vuur in 5 minuten beetgaar.
Wrijf de kabeljauwfilet in met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en leg de vis in een ingevette lage ovenschaal. Verdeel de ratatouille erover.
Bereidingswijze
Schuif de schaal in de oven en laat de kabeljauw in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met aardappelpuree.
Bron
VitamineZee.nl
Serveertip
Per portie: 840 kJ/ 200 kcal
24 g eiwit
9 g vet waarvan 7 g onverzadigd
6 g koolhydraten
Laatste reacties
Hoi Marijke. Ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen! Op de foto wordt het gerecht in bakpaper bereid. Op jou foto' s niet. Hoe zit dat?
Sorry, typen op tablet gaat rap fout, dus nog eens: ik heb me op een extra half rood pepertje na helemaal aan je recept gehouden. Het wat heerlijk, nogmaals dank
Ik heb me op et wat heerlijk! Dank je, vrgr. Henk
De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.
Ik moet zelf ook op de koolhydraten letten en dan is dit een heel goed recept! Bedankt voor jouw reactie! Groetjes, Marijke
Lekker, deze ga ik deze week ook maken! Ik zit aan een koolhydraat arm dieet, dus voor mij is dit top. Voor mijn vriend maak ik er dan wel aardappelpuree bij!
Vanavond gegeten, het was heerlijk..Voor herhaling vatbaar
Lijkt me heerlijk en goed voor mijn colestorol, ga de vis wel in mijn stoomoven maken en de puree berijden zonder boter maar wel met olijfolie en halfvolle melk. Bedankt Karin.
Gisteren dit recept gemaakt en het is ons goed bevallen en zal hier vast en zeker nog eens op de tafel komen te staan!
Ik heb te horen gekregen dat ik te weinig vis eet. Dus, een goed begin om dit recept mee te nemen ( en te maken natuurlijk). Groet, Marijke