1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Ratatouille
  6. Kabeljauw met ratatouille uit de oven

Kabeljauw met ratatouille uit de oven

Door: naus_marijke

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2008

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 gele paprika, in kleine stukjes
1 courgette, in kleine blokjes
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
500 g kabeljauwfilet
sap van een halve citroen


Verder heb je nodig


Een lage ovenschaal

Kabeljauw met ratatouille uit de oven
Kabeljauw met ratatouille uit de oven
Kabeljauw met ratatouille uit de oven
Kabeljauw met ratatouille uit de oven
Net uit de oven

Volgens recept

Volgens recept
Klaar

Eet smakelijk

Eet smakelijk
Klaar

Eet smakelijk

Eet smakelijk

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olijfolie in een Hapjespan en schep de ui, knoflook, paprika en courgette met de paprikapoeder en Provençaalse kruiden erdoor. Bak de groenten op matig hoog vuur in 5 minuten beetgaar.
Wrijf de kabeljauwfilet in met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en leg de vis in een ingevette lage ovenschaal. Verdeel de ratatouille erover.

Bereidingswijze

Schuif de schaal in de oven en laat de kabeljauw in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met aardappelpuree.

Serveertip

Per portie: 840 kJ/ 200 kcal
24 g eiwit
9 g vet waarvan 7 g onverzadigd
6 g koolhydraten

Bron

VitamineZee.nl



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top