
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 gele paprika, in kleine stukjes
1 courgette, in kleine blokjes
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
500 g kabeljauwfilet
sap van een halve citroen
Een lage ovenschaal
Kabeljauw met ratatouille uit de oven .
Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui, knoflook, paprika en courgette met de paprikapoeder en Provençaalse kruiden erdoor. Bak de groenten op matig hoog vuur in 5 minuten beetgaar.
Wrijf de kabeljauwfilet in met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en leg de vis in een ingevette lage ovenschaal. Verdeel de ratatouille erover.
Schuif de schaal in de oven en laat de kabeljauw in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met aardappelpuree.
Per portie: 840 kJ/ 200 kcal
24 g eiwit
9 g vet waarvan 7 g onverzadigd
6 g koolhydraten
VitamineZee.nl
Papilletje 27-12-2015
Hoi Marijke. Ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen!
Op de foto wordt het gerecht in bakpaper bereid. Op jou foto' s niet. Hoe zit dat?
njamnjamstyle 04-03-2015
Sorry, typen op tablet gaat rap fout, dus nog eens: ik heb me op een extra half rood pepertje na helemaal aan je recept gehouden. Het wat heerlijk, nogmaals dank
njamnjamstyle 04-03-2015
Ik heb me op et wat heerlijk! Dank je, vrgr. Henk
Eetvis 25-08-2014
De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.
naus_marijke 30-06-2014
Ik moet zelf ook op de koolhydraten letten en dan is dit een heel goed recept! Bedankt voor jouw reactie! Groetjes, Marijke