1. Home
  2. Recepten
  3. Tiramisu
  4. Tiramisu mascarpone
  5. Tropische tiramisu

Tropische tiramisu

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-03-2008

Ingrediënten 6 personen


1 blik ananas 580 ml; 16 boudoirs (lange vingers); 2 eieren; 250 g mascarpone; 50 g fijne suiker + 1 eetlepel; 2 à 3 eetlepls rum; 25 g gemalen kokos; snufje maïzena


Verder heb je nodig


Schaal 16 x 21 x 6 cm


Tropische tiramisu
Tropische tiramisu

Eigen foto.Als je er eenmaal aan begint...... krijg je de schaal ook wel met z`n vieren leeg!
Een aanrader , al zeg ik het zelf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ananas uit laten lekken, sap opvangen. 8 schijven in hele kleine stukjes snijden en opnieuw goed uit laten lekken. Scheid eidooiers en eiwitten.Meng 1dl ananassap met de rum en schenk in een diep bord.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten met de maïzena goed stijf.Klop de eidooiers met 50 g suiker licht en schuimig. Klop vervolgens de mascarpone erdoor (lage mixerstand). Spatel de witten door het mascarpone mengsel.Doop de helft van de boudoirs in het sap, even laten intrekken, en leg ze op de bodem van de schaal. Verdeel de helft van de ananas stukjes erover en vervolgens de helft van de mascarpone-crème..
Herhaal deze drie lagen.Afdekken en de koelkast in. Liefst enkele uren van te voren maken.
Rooster de kokos met de eetlepel suiker zachtjes lichtgekleurd in een tefalpan. Laat afkoelen op een bord.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Strooi vlak voor het serveren de kokos over de tiramisu en garneer met de resterende ananas.
Dit is een dag van te voren te maken, handig als je bezoek krijgt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top