Zuppa di pomodoro e riso

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.

Italiaanse tomaten soep met rijst en venkel

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
6 plakken pancetta,
1 grote ui,
1 venkelknol,
1 rode paprika,
1 tl venkelzaad,
100 g langkorrelrijst (geen snelkook),
9 dl water,
2 tabletten groentebouillon,
5 tomaten,
500 ml gezeefde tomaten,
verse basilicum
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de pancetta in kleine stukjes. Pel en hak de ui in stukjes.
Snijd de scheuten van de venkel, spoel de knol af en snijd overlangs doormidden. Snijd elke helft overdwars in dunne plakjes.
Was de paprika, snijd 'm doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Maal het venkelzaad fijn in een vijzel.
Ontvel de de tomaten als volgt: Doe kokend water in een kom. Kruis de tomaten aan de bovenzijde in met een scherp mesje. Leg ze gedurende 1 minuut in het kokend water. Schep ze eruit en nu kan de vel er gemakkelijk af. Snijd de tomaten vervolgens in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Maak de bouillon door 9 dl water aan de kook te brengen en los daarin de bouillontabletten al roerende op.

Bereidingswijze

Bak de pancetta in ± 3 minuten in een pan met dikke bodem op een matig vuur tot bijna krokant. Schep geregeld om. Voeg ui, venkel, paprika en venkelzaad toe en bak ± 5 minuten onder geregeld roeren tot de ui glazig is.
Voeg de rijst, bouillon, gehakte tomaten en de gezeefde tomaten toe. Breng aan de kook.
Temper het vuur en laat de soep ± 25 minuten zachtjes stoven tot de rijst gaar is. Roer af en toe.
Maal er tenslotte peper en zout door en voeg 2 el in reepjes gesneden basilicum blaadjes toe.

Bron

cucina francesca

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

labzwans avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten