Pizzadeeg
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
Bereidingswijze
Meng in een kom de bloem en een snufje zout en maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje.Los de gist in 1 dl handwarm water op.Schenk de gistoplossing en de olie in het kuiltje en meng de ingredienten goed.
Voeg beetje bij beetje nog 1 dl handwarm water toe en kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.Kneed het deeg nog 10 minuten krachtig door en vorm het tot een bal.Schenk 1 eetlepel olie in een schone kom en rol de deegbal door de olie.Dek de kom met een vochtige doek of met plasticfolie af en laat het gistdeeg 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.Kneed het deeg nogmaals even door en verwerk het als pizzabodem volgens het recept.Maak de randen van de pizza iets dikker, zodat de vulling er tijdens het bakken niet af kan glijden.Bak een platte pizza altijd in een zeer hete oven van 250 C (het geheim van een perfecte bodem: krokant van buiten en zacht van binnen!).