Zoetzure Zuurkoolschotel Met Kip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot chicken tonight ajam pangang, 1 kg aardappels, 4 kipfilets(ca 400 g ), 60 g boter of magarine, 50 g katenspek in reepjes gesneden, 2 1/2 dl melk, 500g zuurkool, 2 eetlepels paneermeel, 2 takjes peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappels in ca 25 min. gaar. Bak intussen de kip in 25 g boter in ca 5 min. lichtbruin. Bak de katenspek 3 min. mee. Voeg er de C.T.ajam pangang aan toe en smoor de kip 10 min. op een laag vuur. Giet de aardappels af en pureer ze. Voeg er 20 g boter en de melk aan toe en roer tot het een luchtige puree is. Doe de helft van de puree in een ingevette ovenschotel en verdeel er de zuurkool over. Leg hier de kip op en schenk de saus erover. Schep er de rest van de puree op en strijk glad. Strooi er de paneermeel over en leg de rest van de boter in klontjes erop. Bak de zuurkoolschotel in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden in ca 30 min. goudbruin en gaar. Garneer met peterselie.

Serveertip

Seveer er een salade bij.

Laatste reacties

snoepje avatar
snoepje 12-04-1999

Zonder spekjes gemaakt (lust ik niet), maar dit is zo ook ontzettend lekker. Voor degenen die niet zo van de zure smaak van zuurkool houden, zou ik willen aanraden om de zuurkool door de saus te mengen voordat het in de ovenschotel gaat. Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten