1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Gehakt
  5. couscous met gehakt en ananas

couscous met gehakt en ananas

  • Marokkaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-03-2008

Ingrediënten 3 personen


1 pak Lassie Couscous Maroc
250 g rundergehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
4 eetlepels paneermee
l ½ ei
2 eetlepels (olijf)olie
1 grote groene paprika, in reepjes
1 klein blikje ananasblokjes (à 227 g), uitgelekt



couscous met gehakt en ananas
couscous met gehakt en ananas
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed in een mengkom het gehakt met 1 eetlepel ui, knoflook, 2 eetlepels paneermeel, ei, zout en peper door elkaar. Draai hiervan 15 even grote gehaktballetjes en rol deze in een diep bord door het overige paneermeel.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de gehaktballetjes op zacht vuur ca. 7 minuten. Draai de gehaktballetjes tussentijds om.

Bereidingswijze

Fruit de overige ui ca. 2 minuten op middelhoog vuur met de gehaktballetjes mee. Voeg de paprika aan de gehaktballetjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee. Laat intussen de couscous in een kom met 425 ml kokend water 5 minuten wellen. Verwarm de uitgelekte ananasblokjes kort met de gehaktballetjes mee. Breng de gehaktballetjes met ananas op smaak met zout en peper.
Roer de couscous door elkaar. Verdeel de couscous en gehaktballetjes met ananas over de borden.
Tip: Garneer de gehaktballetjes met 2 eetlepels verse munt.

Bron

Lassie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top