1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. aardappelgerecht met spek uit de oven a`la mar...

aardappelgerecht met spek uit de oven a`la mar...

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2008

Ingrediënten 4 personen


4 tenen knoflook geperst
50 gr. roomboter (kamertemperatuur )
8 grote aardappelen geschild in dunne plakken
1 1/2 theelepel nootmuskaat
8 plakjes katenspek in snippertjes snijden (of zeeuwsspek)
200 gr. geraspte belegen kaas
2 theelepels provenciale kruiden
500 ml.volle melk
200ml. koksroom
zeezout peper


Verder heb je nodig


Oven ovenschaal ( ca. inhoud 2 ltr.)


aardappelgerecht met spek uit de oven a`la mar...
aardappelgerecht  met spek  uit de oven a`la mar...
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200gr.

Bereidingswijze

Roer de geperste knoflook door de zachte boter
smeer de schaal er mee in
leg een laag aardappelschijfjes in de schaal .
bestrooi met peper zout en nootmuskaat en strooi wat snippers katenspek en een laag kaasschaafsel over de schijfjes .

Herhaal op nieuw een laag aardappelschijfjes met peper zout nootmuskaat katenspek en kaas
strooi de kruiden er over voeg de melk toe .
De aardappelschijfjes moeten onder het vocht staan .
Zet voor een uur in de oven .

Voeg de room toe zet de schaal terug in de oven voor ca.10 min. voor een mooi licht korstje .




Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top