Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

  • Frans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

    Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

    Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

Een schitterende amuses/borrelhapje. Geserveerd in een mooi glaasje.
Leuk om is uit te proberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 struikjes lof
200 gram belegen kaas in kleine blokjes
2 appels, geschild en in reepjes gesneden,
150 gram ham, in reepjes gesneden
4 augurken, in reepjes gesneden
blaue bessen en basilicumblaadjes
10 hoge borrel if likeur glaasjes
VOOR DE DRESSING:
3 eetl. Mayonnaise
1 eetl. Gehakte bieslook
1 eetl gehakte peterselie
1 tl mosterd
hal tl paprikapoeder
mespuntje zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder het buitenste blad van de lofstruikjes en gebruik de mooie binnenste blaadjes. Meng de kaas, op wat blokjes na voor garnering, met appel, ham en augurk.
Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade. Z
Zet de witlofblaadjes rechtop in het glaasje, verdeel hierover de kaassalade en garneer met de vruchten, de basilicumblaadjes en de kaasblokjes.

Bron

koken in lemmer

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten