1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-03-2008

Ingrediënten 10 personen


2 struikjes lof
200 gram belegen kaas in kleine blokjes
2 appels, geschild en in reepjes gesneden,
150 gram ham, in reepjes gesneden
4 augurken, in reepjes gesneden
blaue bessen en basilicumblaadjes
10 hoge borrel if likeur glaasjes
VOOR DE DRESSING:
3 eetl. Mayonnaise
1 eetl. Gehakte bieslook
1 eetl gehakte peterselie
1 tl mosterd
hal tl paprikapoeder
mespuntje zout.


Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing
Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

Een schitterende amuses/borrelhapje. Geserveerd in een mooi glaasje.
Leuk om is uit te proberen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder het buitenste blad van de lofstruikjes en gebruik de mooie binnenste blaadjes. Meng de kaas, op wat blokjes na voor garnering, met appel, ham en augurk.
Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade. Z
Zet de witlofblaadjes rechtop in het glaasje, verdeel hierover de kaassalade en garneer met de vruchten, de basilicumblaadjes en de kaasblokjes.

Bron

Koken in lemmer



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top