Gorgonzola salade met blauwe druiven en pijnboompitjes

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2008
  • Gorgonzola salade met blauwe druiven en pijnboompitjes

    Gorgonzola salade met blauwe druiven en pijnboompitjes

    Gorgonzola salade met blauwe druiven en pijnboompitjes

Een recept van Remon van der Helm. Deze salade lust ik iedere week wel. Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram gorgonzola
80 gram pijnboompitjes geroosterd in koekenpan
halve krop eikenbladsla
75 gr veldsla
250 gr blauwe druiven, gehalveerd
VOOR DE DRESSING
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetl rode port
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verdeel de gorgonzola in blokjes of grove kruimels. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge hete koekenpan.
Snijd de Romeinse sla in smalle reepjes en schep deze door de veldsla. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de sla over borden en verdeel daarover de kaas, blauwe druiven en pijnboompitjes. Giet de dressing erover en presenteer er stokbrood of geroosterd brood bij

Bron

Koken in Lemmer

Laatste reacties

menge161 avatar
menge161 02-03-2008

Wat kunnen ze lekker koken, daar in Lemmer! Deze heerlijke salade heb ik meegenomen. Thanks! Groetjes, Trudy.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten