1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Griekse keuken
  5. Amygthalota (Amandelperen)

Amygthalota (Amandelperen)

Door: griek_india_eetfan

  • Grieks, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr gepelde amandelen
5 eetlepels griesmeel
500 gr poedersuiker
4 dl oranjebloesemwater
250 gr suiker
kruidnagelen
boter
bloem



Grieks nagerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de amandelen met 2 eetlepels suiker fijn.Roer de rest van de suiker, griesmeel en 6 eetlepels bloesemwater erdoor.Kneed dit tot een zacht deeg.Verdeel het deeg in stukjes ter grootte van een pingpongbal en kneed ze
in de vorm van een peer.Druk in elk peertje een kruidnagel als steel.Vet een bakplaat in met boter en bestuif het met bloem.Schik de peertjes op de bakplaat.Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op stand 2.Laat ze afkoelen, doop ze vervolgens in de bloesemwater en strooi er poedersuiker over.
Laat ze 5 minuten staan en doop ze weer in de poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top