1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-1999

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
2 koppen langkorrelige rijst (bijv. Surinaamse rijst)
2 theelepels zout
1/2 theelepel kurkuma (koenjit)
1/2 theelepel foelie
0.3 theelepel kardamom
2 1/2 kop bouillon (van een blokje of van vlees getrokken)



Grieks rijstgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter en olie en voeg de gewassen en uitgelekte rijst toe.Blijf onder roeren op gematigd vuur verhitten tot de rijst glazig wordt en gaat verkleuren (10-12 minuten).
Voeg de hete bouillon toe (pas op het spat- ten) en vervolgens het zout en de kruiden.
Roer 3 minuten met een vork en laat de rijst met het deksel op de pan (niet oplichten) op een laag vuurtje gaar worden (20-25 minuten).

Serveertip

De pilaf kan nog iets pittiger gemaakt worden door wat cayennepeper toe te voegen.Apart is ook om een handje gewassen krenten of rozij- nen toe te voegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top