Char Siew Chinees gerookt spek
- 60-120 min.
- Geplaatst op 29-02-2008
Ingrediënten
2 zakjes Char Siew bij de toko vandaan1 kopje rode wijn
honing of stroop
2 eetlepels kleurzout
1,5 a 2 kilo buikspek
Benodigdheden
Tafelmodel rookovenVoorbereiding
Meng wijn en zakjes door elkaar samen met het zout.
Prik 3 miljoen gaatjes in de zwoerd van het stuk spek.
Leg het spek 2 dagen onder in de koelkast in een vacuum getrokken zak met de marinade erin.
Bereidingswijze
Na 2 dagen haal je het uit de koelkast en dept het vlees droog.
Giet de marinade in een schaaltje en breng dit aan de kook, voeg honing of stroop hieraan toe.
Rook het spek 15-20 min. en maak het gaar in de oven of met een indirekt vuur op de bbq.
Regelmatig met het Char Siew glazuur bestrijken.
Als je de zwoerd goed gedroogt word dan kan deze onder de gril of op direkt vuur (bbq) krokant worden gebakken, maar let op laat het niet te hard gaan.
Serveertip
In plakjes gesneden met nasi goreng, een zoetzure saus (babi pangang saus) en paksoi als groente.
Je kunt het ook kopen bij de Chinees, maar dit is meer voor minder.
Laatste reacties
Ga het proberen..