1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Bourekakia Me Kima, Rolletjes Vleespastei

Bourekakia Me Kima, Rolletjes Vleespastei

Door: griek_india_eetfan

  • Grieks, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-04-1999

Ingrediënten


450 gr bladerdeeg
250 gr gehakt
1 ui
1 dl witte wijn
1 gepelde tomaat
100 gr geraspte kaas
1 geklopt ei
peterselie
zout, peper
paneermeel
2 eetlepels olijfolie



Grieks hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de gesneden uien in de olie en voeg het gehakt toe.Bak tot dit lichtbruin is, giet dan de wijn erover, voeg de tomaten,zout en peper toe.Laat alles met gesloten deksel een half uur koken.Bak nog even door om het meeste vocht te laten verdampen met open
deksel.Haal de pan van het vuur, voeg kaas, ei, peterselie en paneermeel toe en meng dit tot een stevige substantie.Leg een deel van het gehakt op de plakjes bladerdeeg en vouw de zijkanten naar binnen, rol dan de plakjes op.Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat met de naad aan de onderkant.Bestrijk ze met wat geklopt ei en laat ze ongeveer 45 minuten bakken in een oven op 220 graden Celcius.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top