1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Calamarringen met sojascheuten

Calamarringen met sojascheuten

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2008

Ingrediënten 4 personen


400 g calamarringen

1 ui

1 eetlepel droge sherry

3 eetlepels lichte sojasaus

1 koffielepel suiker

200 g sojascheuten

1 eetlepel fijngehakte verse koriander

een scheutje arachideolie

peper en zout


Verder heb je nodig



Verse pijlinktvis is mals en zilt van smaak. Diepgevroren inktvis- of calamarringen maak je malser door ze vooraf kort te pocheren of te marineren. Lekker met gewokte groenten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de ui in reepjes.

Laat een wok zeer heet worden op het vuur. Giet de olie in de wok en doe er de calamares bij wanneer de olie begint te dampen.

Roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur.
Schep de calamares uit de wok en vervang ze door de ui.

Roerbak 3 minuten op hoog vuur en zet dan het vuur lager.

Giet de sherry, de sojasaus, een klein scheutje water en de suiker bij de ui. Laat 3 minuten koken.

Doe de calamares terug in de wok. Voeg ook de sojascheuten toe.

Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten bakken.
Werk af met fijngehakte koriander en serveer met rijst.



Bron

/www.visinfo.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top